המודעות הציבורית ל- # MeToo עלתה כאשר הכתב והעיתונאי טרייסי ספייסר הודיעו באוקטובר 2017 בטוויטר כי תחקור דיווחים על הטרדות מיניות של גברים אוסטרלים רבי עוצמה בתקשורת בעקבות האשמות על התעללות מינית של הארווי ויינשטיין. אשלי ג'אד, שחקנית ופעילה, כינתה את ההטרדה המינית לכאורה של ויינשטיין בדו"ח של הניו יורק טיימס ואחריה טענות של אחרים נגד ויינשטיין בניו יורקר, מה שהוביל ל"אפקט פרפר ", תנועה קלידוסקופית מאסיבית הידועה בהיותה טרנס לאומית לא מראה סימנים של האטה. באופן לא מפתיע, התופעה שהפיצה את התנועה עודדה קורבנות לדבר על הטרדות מיניות ותקיפה.

לפני עשור

המונח # MeToo הפך לוויראלי לאחר שנשים הגיעו והאשימו גברים רבי עוצמה בהטרדות והתנהגות בלתי הולמת. מה שהתחיל כדרך לניצולים של הטרדות מיניות, תקיפות מיניות והטרדות מיניות להתחבר ולשתף את סיפוריהם הפך לתנועה עולמית שגררה שינויים חברתיים ומשפטיים משמעותיים. מאז, ההאשטאג התפתח לתנועה עולמית של ממש, שהולידה hashtags חדשים ספין-אופים בשפות רבות.

אחת ההשפעות הגדולות ביותר של #MeToo הייתה להראות לאמריקאים ואנשים ברחבי העולם עד כמה הטרדות מיניות

תקיפות והתנהגות בלתי הולמת אחרות נרחבות. תנועת Me Too המתמקדת בניצולים מניסיונות אלימות מינית זכתה לתהודה רבה, בין היתר משום שהטרדות מיניות ותקיפות משפיעות על אנשים מדי יום. אבל אנשים שחולקים את חוויותיהם של הטרדות או תקיפות מיניות הם לא הדרך שבה התנועה מושכת תשומת לב.

תנועת # MeToo החלה בדיווחים על התנהגות מינית לרעה במקום העבודה נגד נשים

נשים שהצטרפו לאחות האחיות העולמית של ניצולים נכנסו לרשתות החברתיות כדי לחלוק את חוויותיהן של התעללות מינית באמצעות ההאשטאג. ככל שיותר ויותר ניצולים דיברו, הם למדו שהם לא לבד.

בשנים הראשונות

הפעילה החברתית האמריקאית טרנה בורק החלה להשתמש במונח "Me Too" על פלטפורמת הרשת החברתית Myspace כדי להדגיש את קיומה של הטרדות מיניות ואת מיקודיה הלא פרופורציונאלי לנשים צבעוניות. בורק טען כי תנועת Me Too פועלת להעצמה ואמפתיה, מראה לעולם עד כמה הטרדה מינית נפוצה ואומרת לניצולים שהם לא לבד ויש תמיכה. הוא גם מספק מקור סולידריות לנשים מכל שכבות האוכלוסייה שחוות הטרדות מיניות ולא רק לאלה שעושים גברים.

טרנה בורק הקימה את Me Too MySpace בשנת 2006 והקימה תנועה לסייע לנשים ונערות הסובלות מהתעללות מינית

אלימות, הטרדות ותקיפות. בדומה לתנועות צדק חברתיות והעצמה אחרות המבוססות על שבירת שתיקה, המטרה של Me Too היא להיות קול לכולם. בורק אימץ טקטיקות המעצימות אנשים שנפגעו מינית באמצעות אמפתיה, סולידריות וכוח, שכן מספר גברים ונשים צעירים ופגיעים הראו שרבים שרדו תקיפות והטרדות מיניות במקום העבודה. קמפיין MeToo, שהושק על ידי בורק בשנת 2007 כדי לסייע לצעירות צבעוניות ששרדו תקיפות מיניות, הוא להראות שנשים אינן לבד.

תנועת Me Too וריאציות על שמות מקומיים ובינלאומיים קשורים

היא תנועה חברתית נגד התעללות מינית והטרדות בה אנשים מפרסמים טענות על פשעי מין. בשנת 2006, הפעילה לזכויות האזרח טרנה בורק הניחה את היסוד הרעיוני הספציפי של התנועה הנוכחית באמצעות המונח "גם אני" כדי לקרוא ולקדם אלימות מינית ואחרים במשפחה נגד נשים ונערות. לזכותה של השחקנית אליסה מילאנו היא עוזרת לביטוי להפוך לוויראלי, אך בורק משתמש בו במשך יותר מעשר שנים כדי לסייע לצעירות עניים בצבעוניות שעברו התעללות, התעללות מינית, ניצול והטרדה.

בנוסף

התנועה אפשרה לניצולים להרגיש נתמכים ויצאה לדיון לאומי על הבעיות הנרחבות של הטרדה ותקיפה ועל השינויים הנדרשים. תנועת Me Too מקרינה מעבר להטרדות מיניות ואי -שוויון מיני בכללותה והובילה ויכוח ציבורי רחב יותר בנוגע לגישות שוות ושווי עמדות נשים בכל תחומי הפוליטיקה, שוויון שכר עבור יותר נשים בפוליטיקה והביאה את התפקיד של עליונות לבנה ושנאת נשים. להתמקד עוד יותר. היא מנסה לבנות מחדש את השיחה העולמית על אלימות מינית כדי לעזור לאנשים נוספים ולהרחיב את השפעתה מעבר לי מדי 2018.

פעולה קהילתית ישירה ודגש על ריפוי מדגישים את ההבדלים בין התנועה לבין מטרות ה- Time Up

הראשון עוסק באלימות מינית מכל הסוגים, ואילו טיים אפ מתמקד בשוויון במקום העבודה, ביצירת הזדמנויות כלכליות שוות לנשים ואנשים בעלי צבע, והתמודדות עם הטרדות מיניות ותקיפות כאחת הדרכים הרבות לסיום אי -שוויון תעסוקתי נרחב. האחרון רוצה שינוי תרבותי ש"מעודד מיליונים להתבטא נגד אלימות מינית והטרדות ", על פי אתר האינטרנט שלה.

Time Up

קבוצת נשים הפועלות יחד בהוליווד כדי להילחם בהטרדות, הקימה את קרן ההגנה המשפטית של Time Up כדי לסייע לניצולי התנהגות מינית בתעשיות עם שכר נמוך לקבל ייצוג משפטי. על פי דף עובדות, שמקורו ב- Time Up to Vox by Time Up, מאז הקמתו בינואר 2018 גייס הארגון 2.4 מיליון דולר וחיבר 3,677 אנשים עם עורכי דין. RAINN, הארגון הגדול ביותר נגד אלימות מינית בארצות הברית, נוסד ב -1 בינואר 2018 על ידי 300 שחקניות, כותבים ובמאים כדי לסייע לקורבנות של הטרדות מיניות ותקיפות בעבודה לשלם את שכר טרחתם המשפטית ואת עלות הקול.

כאשר תנועת # MeToo סוחפת את כל הענפים בשנה שעברה, מחוקקי המדינה נמצאים תחת לחץ הולך וגובר לרסן פגיעות מיניות והטרדות במקום העבודה הפרטי, הן בחדרם והן באינטרנט.

לחזור למשהו ספציפי?

דילוג לתוכן