סוויס סיסטם עם המלצות להפחתת עוצמת הנחירות בשינה. זיהיתם נחירות במהלך השינה? מומלץ להתחיל לטפל בבעיה ולשפר את איכות השינה ואיכות החיים שלכם.
איך מפסיקים את הנחירות? סוויס סיסטם עם המלצות להקלה בנחירות
נחירות בשינה מפריעות לאיכות השינה שלכם, פוגעות במצב הבריאותי שלכם, ישאירו אתכם עייפים וחסרי ריכוז במהלך היום ואפילו יוכלו לפגוע בזוגיות שלכם – אם זיהיתם שאתם נוחרים, מומלץ לבדוק את הסיבה לנחירות ואם הן לא נעלמות תוך זמן קצר מומלץ להתחיל לטפל בבעיה מכוון ולעיתים מדובר בבעיה רפואית שדורשת טיפול כמו דום נשימה בשינה.
1. התערבות רפואית: תרופות, מכשירים ועד ניתוח
למרות שישנם מקרים רבים של נחירות שיספיקו מעצמן תוך מספר ימים, עקב מחלה או שינוי בהרגלים מסוימים, ייתכנו מצבים שונים שיצריכו מכם בדיקת רופא או מעבדת שינה.
במקרים רבים רופאים ימליצו על ירידה במשקל, עודף משקל הוא סיבה נפוצה לנחירות, בניית תפריט מותאם ע"י תזונאי/ת והקפדה על פעילות גופנית יסייעו לכם בירידה במשקל ובהתאם למעקב רפואי יוכלו לסייע לכם להקל או להעלים את הנחירות.
ייתכנו מצבים רפואיים או זיהום בדרכי נשימה שיצריכו תרופות, התקנים מכניים להרחבת דרכי הנשימה העליונות, מכשיר מסיכה לפנים (CPAP) ואף פעולות כירורגיות לטיפול במצבים של נחירות קשות שאינן עוברות.
2. אף סתום? גודש באף? פעלו כדי לשחרר את דרכי האוויר
בעיה נפוצה ומוכרת כמעט לכל אדם היא גודש באף או אף סתום שמצרים או סותמים את האף, תעלות אף סתומות או גדושות מונעות מאוויר להיכנס ולצאת בצורה תקינה ועלולות לגרום לנחירות.
ההמלצה היא להשתמש בתרסיס מי מלח לפי ההוראות על האריזה או הוראות רופא, הדבר ישחרר ויקל על החסימה וישפר את הלחות ברקמות האף.
3. מבית סוויס סיסטם: מיטה מתכווננת או מיטה חכמה עם ניטור וטיפול בנחירות
המלצות רבות של מומחי שינה ורופאים שונים היא לנסות לישון על הצד עם כרית בין הרגליים, להרים את אזור הצוואר והרגליים באמצעות כריות נוספות ואפשרויות נוספות להתאמת השינה שלכם – מיטה מתכווננת תוכל לאפשר לכם להתאים אזורים שונים בגוף, המזרן יתאים את עצמו לגוף האנטומי שלכם ובמקרה של מיטה חכמה אם אתם עדיין נוחרים המיטה תוכל לזהות ולשנות תנוחה באופן אוטומטי כדי להפסיק או להפחית את הנחירות במהלך השינה.
מקרים רפואיים שונים יצריכו שינה בתנוחות שונות, מיטה מתכווננת תאפשר לכם לשלוט באמצעות שלט על אזורים שונים בגוף ולהתאים את השינה אליכם.
מיטה חכמה, סמארט בד של סוויס סיסם, כוללת בתוכה אפשרות מעקב אחר נתוני שינה רבים וקבלת פקודות קוליות, בנוסף המיטה כוללת חיישנים לניטור וזיהוי נחירות במהלך שינה ושינוי מנח שינה באופן אוטומטי.
4. אוכל, אלכוהול וסיגריות
אכילה בסמוך לשינה עלולה לגרום לפעולות הקיבה וושט שלכם להוביל חומצות קיבה אל הגרון ולפתח דלקת, רקמה רכה דלקתית עלולה לגרום לנחירות, מומלץ להימנע מאכילה כשלוש שעות לפני השינה.
צריכת אלכוהול מובילה להרגעת שרירים, חלקם באזור הגרון, במקרים מסוימים צריכת אלכוהול מוגברות עלולה להחמיר בעיה של נחירות ואף לגרום לכם להיות שקועים או מטושטשים ולא לשים לב לנחירות שלכם, מומלץ להימנע מצריכת אלכוהול ככל הניתן ולכל הפחות שלוש עד ארבע שעות לפני השינה.
בנוסף, מומלץ להימנע מעישון בכלל ובעישון בסמוך לשינה בפרט.
5. לנשום מהפה או מהאף?
אחת הסיבות שגורמות לנחירות היא נשיפת אוויר מהפה בזמן השינה בשעה שהפה סגור, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם, רופא אא"ג או מומחה שינה שיספקו לכם מדבקות מיוחדות לטיפול בדום נשימה שיאפשרו לכם להוציא את האוויר מהפה במהלך השינה.