מחפשים פעילות מעניינת למפגש? שאלון קהוט הוא הלהיט של השנים האחרונות בישראל ומאפשר לכל אדם להחיות כל מפגש בין אנשים בגילאים שונים ותחומי עניין מגוונים.
איך הפך קהוט למשחק מבוקש? כיצד זה פועל? איך בונים שאלות לקהוט? והאם אפשר לעשות קהוט מרחוק?
שאלון קהוט משדרג כל מפגש
כבר עשרות שנים ששאלות טריוויה מצליחות להחיות מפגשים של אנשים צעירים או מבוגרים, בעידן האינטרנט נפרדים מכרטיסיות השאלונים ועוברים לתחרות אונליין באמצעות שאלון קהוט (Kahoot!).
שאלון קהוט מתאים לכל מפגש או אירוע, ניתן לשלב בו שאלות בדרגות קושי שונות ולהתאים אותו לקהל גילאים שונה או ז'אנר שונה בהתאם לאירוע או הערב אותו אתם מתכננים.
לכל חידון קהוט יהיה קוד כניסה והמשתתפים ייכנסו דרך הטלפון או המחשב לחידון, כל המשתתפים צוברים נקודות ובסופו של דבר יתפרסם לוח ניקוד סופי עם חמישה משתתפים שהשיגו את הניקוד הגבוה ביותר.
אתר קהוט מאפשר לכל אדם לפתוח משתמש בהרשמה ללא תשלום, עליכם יהיה למלא פרטים אישיים ודוא"ל לצורך פתיחת משתמש באתר.
לאחר שנרשמתם תוכלו לבנות את שאלון עם שאלות רב ברירה שעליהן אתם תחליטו, הוספת תמונות לכל שאלה ואפשרויות נוספות שיובילו ליצירת חווית טריוויה חדשה למשתתפים.
משחק קהוט הפך ללהיט שמסייע לשדרג אירועים, ערבי מפגש וגם תלמידים וסטודנטים שונים בישראל ובעולם.
איזה שאלות מתאימות לקהוט?
כל שאלה יכולה להתאים לשאלון קהוט, זכרו שניתן לבחור רמת שאלות קלה – קשה, אתם אלו שקובעים את השאלות ותוכלו לבחור את השאלות בהתאם לאירוע שלשמו התכנסתם או שאלות בתחום מסוים: שאלות טריוויה שקשורות לתנ"ך, שאלות גיאוגרפיה, פוליטיקה, תרבות ופנאי, סרטים וקטגוריות רבות שמהן ניתן לחשוב על עשרות ומאות שאלות אפשריות.
זכרו, השימוש במכשירים ניידים יגרום לחלק מהמשתתפים לקצר את הדרך למחשבה ולחפש במהירות את התשובה בגוגל, הקשו עליהם עם שאלות המצריכות חיפוש של יותר מכמה שניות והתאם לסוג המפגש נסו לחשוב על שאלות שלא ניתן למצוא עליהן תשובה בגוגל, לדוגמה שאלות אישיות הקשורות לקבוצת החברים, התלמידים או העובדים המשתתפים במשחק.
חייבים להיפגש לשאלון קהוט?
למרות שחווית טריוויה מתעצמת יותר במפגש פרונטאלי, אתם לא חייבים להיפגש בשביל לשחק קהוט והמערכת בנויה כך שניתן יהיה לשחק מרחוק ולראות את התוצאות אונליין.
אחת האפשרויות הטובות ביותר שהתפתחה בתקופת הקורונה היא קהוט בזום, מפגש וירטואלי של כל המשתתפים שנפגשים ביחד, נהנים, צוחקים ומתחרים אחד בשני בקהוט.
את הקהוט בזום ניתן לעשות במסגרת כיתת תלמידים, תחרות קהוט משפחות ואירועים ומועדים שונים שמאפשרים להעביר ערב או מפגש צהריים וירטואלי עם שאלות טריוויה מאתגרות.
כאמור האתגר הוא אנשים שיחפשו את התשובות במהירות בגוגל, האתגר המחשבתי של בניית שאלון קהוט מתעצם עוד יותר בזום כשלא ניתן לראות באמת המשתתפים עושים – במקרה כזה, חשבו על שאלות קשות עוד יותר.